Пататапітта
Призначення: Обід
Основний інгредієнт: Овочі
Блюдо: Гаряче блюдо
Час приготування:
Географія кухні: Кухня Європи
Патата - картопля, питта - пиріг. Смачна і ситна картопляна запіканка по-грецьки! Рецепт з грецького журналу "OLIVE", Який показала Наташа natapit.Інгредієнти:
| 1 кг |
- М'ясо (або ковбаса, копчені)
| 100 г |
| 100 г |
- Сир твердий (натертий, різних видів)
| 100-150 г |
| 4 шт |
| |
- Кунжут (і сухарі для посипання)
| |
- Масло вершкове (для змащування)
| |
| 1-2 ст.л |
Приготування:
Картоплю відварити в підсоленій воді і придушити, як на пюре, але без фанатизму ...
Включити духовку на розігрів.
Копчене м'ясо (у мене - свиняча і яловича шинка) нарізати смужками / шматочками і додати в картопляну масу.
Бринзу (фету) поламати шматочками і додати до картопляної маси.
... я додала 50г тертого пармезану (в рецепті - швейцарський Грюйєр або інший ароматний сир)
...додала терту моцарелу (можна емменталь, гауду або інший твердий сир). Всі сири змішуються з картопляною масою.
Збити до однорідності 4 яйця.
Додати яєчну масу до картопляно-сирної. Посолити і поперчити. Ретельно перемішати.
Змастити форму вершковим маслом і посипати сухарями. Викласти картопляний пиріг.
Полити зверху 1-2 ст. л. оливкової / рослинного масла.Посипать кунжутом або сухарями.
Випікати в заздалегідь розігрітій духовці при 180-200 * С до рум'яності (30-40 хвилин).
Приготування:
Картоплю відварити в підсоленій воді і придушити, як на пюре, але без фанатизму ...
Включити духовку на розігрів.
Копчене м'ясо (у мене - свиняча і яловича шинка) нарізати смужками / шматочками і додати в картопляну масу.
Бринзу (фету) поламати шматочками і додати до картопляної маси.
... я додала 50г тертого пармезану (в рецепті - швейцарський Грюйєр або інший ароматний сир)
...додала терту моцарелу (можна емменталь, гауду або інший твердий сир). Всі сири змішуються з картопляною масою.
Збити до однорідності 4 яйця.
Додати яєчну масу до картопляно-сирної. Посолити і поперчити. Ретельно перемішати.
Змастити форму вершковим маслом і посипати сухарями. Викласти картопляний пиріг.
Полити зверху 1-2 ст. л. оливкової / рослинного масла.Посипать кунжутом або сухарями.
Випікати в заздалегідь розігрітій духовці при 180-200 * С до рум'яності (30-40 хвилин).