У дитинстві, студентські роки я жагуче любила капусту, яку готували в громадському харчуванні. Мама як не старалася так у неї приготувати не виходило. Зайшла в гості до сусідки (вона багато років керувала шкільній їдальні), а у неї капуста приготовлена. Природно, всі хитрощі були вивідати і вдома приготовлено.
Інгредієнти:
Капуста
1 кг
Лук-ріпка
2 шт
Томат - паста
2 ст л
Яблучний оцет
1 ст л
Цукровий пісок
1 ст л
Пшеничне борошно
1 ст л
Сіль
Лавровий лист
Чорний перець горошком
Расітельного масло
Фарш яловичий
450 г
Булочка
2 шматки
Яйце
Молоко
1 ст
Яйце
1 шт
Приправа для фаршу
Приготування:
Ріпчасту цибулю очистити і нарізати кубиками.
Капусту нашаткувати.
У сковороді розігріти олію і обсмажити цибулю до золотистого кольору.
Додати до цибулі капусту. Влити 1 ст води, дати закипіти, накрити кришкою і готувати на маленькому вогні 40 хвилин. Не забувайте помішувати!
Томатну пасту змішати з борошном.
Додати томатну пасту разом з оцтом, цукром, сіллю, лавровим листом перцем горошком в капусту. Гасити ще 10 хвилин. Якщо треба, то досолити (я не досолювати).
Для котлет: булочку без кірок вимочити в молоці. Віджати. Додати у фарш розмочену булочку, сіль, чорний мелений перець (або суміш перців), натертий на дрібній тертці ріпчаста цибуля, яйце.
Добре вимісити.
У сковороді розігріти олію. Сформувати котлети і смажити їх на рослинній олії з двох боків до готовності.
Подавати котлети гарячими з тушкованою капустою. Смачного!
Приготування:
Ріпчасту цибулю очистити і нарізати кубиками.
Капусту нашаткувати.
У сковороді розігріти олію і обсмажити цибулю до золотистого кольору.
Додати до цибулі капусту. Влити 1 ст води, дати закипіти, накрити кришкою і готувати на маленькому вогні 40 хвилин. Не забувайте помішувати!
Томатну пасту змішати з борошном.
Додати томатну пасту разом з оцтом, цукром, сіллю, лавровим листом перцем горошком в капусту. Гасити ще 10 хвилин. Якщо треба, то досолити (я не досолювати).
Для котлет: булочку без кірок вимочити в молоці. Віджати. Додати у фарш розмочену булочку, сіль, чорний мелений перець (або суміш перців), натертий на дрібній тертці ріпчаста цибуля, яйце.
Добре вимісити.
У сковороді розігріти олію. Сформувати котлети і смажити їх на рослинній олії з двох боків до готовності.
Подавати котлети гарячими з тушкованою капустою. Смачного!