У цій страві має бути два шари: нижній м'ясної і верхній картопляний. Варіантів приготування існує багато і кожна господиня намагається внести в свій "сімейний рецепт" щось нове і улюблене домочадцями. Ще потрібно знати, що як і багато класичні рецепти, в наш час вони переглядаються і готуються "по-новому" . Не для того, щоб затьмарити основний рецепт, а просто для того, щоб урізноманітнити і зробити це блюдо багатшими, яскравіше і різноманітніше! Я хочу поділитися одним з улюблених рецептів цієї запеканкі.С грибами і шпинатом.
Інгредієнти:
Яловичий фарш
300 гр.
Ріпчасту цибулю
1 шт.
Свіжі шампіньйони
500 гр.
Картопляне пюре
400 гр.
Шпинат (заморозка)
200 гр.
Крохмаль
2 ст.л.
Оливкова олія
3 ст.л.
Плавлений сир
30 гр.
Сіль, чорний перець і мускат
За смаком
Приготування:
У сковороді на оливковій олії обсмажити нарізану ріпчасту цибулю.
Додати нарізані печериці, перемішати і залишити згасити 10 хв.
Викласти м'ясний фарш, перемішати і згасити 5 хв.
Додати плавлений сир. Це додасть ніжний, молочний смак фаршу.
Для верхнього шару можна використовувати залишки картопляного пюре від вечері, наприклад. Або відварити картоплю і приготувати пюре. Діло хазяйське! У пюре додати шпинат (заздалегідь розморозити) і крохмаль. Розмішати, посолити за смаком.
У форму для запікання викласти м'ясний шар, потім покрити картопляним. За бажанням і смаком верх запіканки можна посипати тертим сиром. Я не додала, так як трохи сиру було в м'ясному фарші. Запікати при 180 гр. 35-40 хв.
-
Смачного!
Приготування:
У сковороді на оливковій олії обсмажити нарізану ріпчасту цибулю.
Додати нарізані печериці, перемішати і залишити згасити 10 хв.
Викласти м'ясний фарш, перемішати і згасити 5 хв.
Додати плавлений сир. Це додасть ніжний, молочний смак фаршу.
Для верхнього шару можна використовувати залишки картопляного пюре від вечері, наприклад. Або відварити картоплю і приготувати пюре. Діло хазяйське! У пюре додати шпинат (заздалегідь розморозити) і крохмаль. Розмішати, посолити за смаком.
У форму для запікання викласти м'ясний шар, потім покрити картопляним. За бажанням і смаком верх запіканки можна посипати тертим сиром. Я не додала, так як трохи сиру було в м'ясному фарші. Запікати при 180 гр. 35-40 хв.