Давно у мене лежали в запасі листи рисового паперу, але якось руки не доходили ... А ось настав піст, і фантазія підказала це чудове блюдо! Може, роли вийшли не зовсім правильні, але дуже смачні! Спробуйте :)
Інгредієнти:
лук
1 шт.
морква
0,5 шт.
капуста
1/3 шт.
рослинне масло
для смаження
томатний соус з базиліком
100 мл
куркума
0,5 ч.л.
кускус
50 г
паприка, імбир
по 1 ч.л.
чорний перець
1/4 ч.л.
сіль
за смаком
соєвий соус
2 ст.л.
м'ятний сироп
4 ст.л.
лимонний сік
2 ст.л.
рубана зелень
2 ст.л.
рисовий папір
15 аркушів
кунжут
для посипання
Приготування:
Приготувати начинку. На рослинному маслі обсмажити нарізану цибулю, потім додати моркву, продовжуючи обсмажувати.
Додати нашатковану або нарізану капусту, перемішати. Гасити 7-10 хвилин, періодично помішуючи. Кускус залити гарячою водою 125 мл, перемішати і залишити на кілька хвилин до набухання.
До овочів додати томатний соус, перемішати. Томити 2-3 хвилини.
Всипати спеції і прянощі, перемішати.
Додати кус-кус, перемішати.
В кінці - зелень. Зняти з вогню, перевірити на сіль.
Начинка готова.
Рисовий папір занурювати по одному листу в холодну воду до розм'якшення. Потім перекласти на робочу поверхню, викласти частину начинки. *** Спочатку я брала начинки по 2 ст. л., роли виходили великі, але тоненькі, рвалися. Потім стала класти начинки поменше, так, щоб рол у результаті був в 2х шарах рисового паперу.
Згорнути краю.
Потім рулетом. Всього в мене вийшло 15 штук.
Обсмажити на олії до рум'яності. Бажано, щоб роли не стикалися один з одним - інакше склеяться :)
Готові спринг-роли викладати на тарілки, подавати з соусом, посипати кунжутом. *** Про кунжут я забула, поспішала все зняти, а сонечко вже було на заході -) Смачного! :)
Приготування:
Приготувати начинку. На рослинному маслі обсмажити нарізану цибулю, потім додати моркву, продовжуючи обсмажувати.
Додати нашатковану або нарізану капусту, перемішати. Гасити 7-10 хвилин, періодично помішуючи. Кускус залити гарячою водою 125 мл, перемішати і залишити на кілька хвилин до набухання.
До овочів додати томатний соус, перемішати. Томити 2-3 хвилини.
Всипати спеції і прянощі, перемішати.
Додати кус-кус, перемішати.
В кінці - зелень. Зняти з вогню, перевірити на сіль.
Начинка готова.
Рисовий папір занурювати по одному листу в холодну воду до розм'якшення. Потім перекласти на робочу поверхню, викласти частину начинки. *** Спочатку я брала начинки по 2 ст. л., роли виходили великі, але тоненькі, рвалися. Потім стала класти начинки поменше, так, щоб рол у результаті був в 2х шарах рисового паперу.
Згорнути краю.
Потім рулетом. Всього в мене вийшло 15 штук.
Обсмажити на олії до рум'яності. Бажано, щоб роли не стикалися один з одним - інакше склеяться :)
Готові спринг-роли викладати на тарілки, подавати з соусом, посипати кунжутом. *** Про кунжут я забула, поспішала все зняти, а сонечко вже було на заході -) Смачного! :)