Одного разу, побувавши на Тернопільщині, мені довелося скуштувати голубці, яких до цього ніколи і ніде не зустрічала. Це фірмові голубці Анни. Господиня, велика майстриня, вона викладає кулінарію і кондитерів. З під її рук виходить безліч різноманітних страв, які вона видумивет на ходу.
Інгредієнти:
капуста
1 кг
фарш
700 г
цибуля ріпчаста
1 шт.
яйця
2 шт.
мука
для панірування
масло рослинне
для фритюру
сіль, перець
за смаком
Приготування:
У капусти вирізати качан, опускаємо її в киплячу, солону воду, даємо покипіти 5 хвилин і починаємо відокремлювати листя. Запарені листочки капусти, розрізаємо вздовж, вирізаючи центральний хрящ.
Фарш заправляємо сіллю і перцем.
Цибулю дрібно ріжемо і смажимо на олії, до злегка золотистого кольору, охолоджуємо.
На лист намазуємо фарш.
Скручуємо листочок трубочкою, а кінці з двох сторін ховаємо у всередину, а потім обкачуємо в борошні.
Яйця злегка розбиваємо виделкою і обкачуємо в них голубці.
Потім другий раз обкачуємо в борошні.
Смажимо голубці у фритюрі. Готові бажано скласти в каструльку, додати окропу, стільки, щоб на 2/3 покрити голубці і ще трохи протушкувати, тоді голубці буду буквально танути в роті.
Дуже смачно подавати з овочевим салатом.
Приготування:
У капусти вирізати качан, опускаємо її в киплячу, солону воду, даємо покипіти 5 хвилин і починаємо відокремлювати листя. Запарені листочки капусти, розрізаємо вздовж, вирізаючи центральний хрящ.
Фарш заправляємо сіллю і перцем.
Цибулю дрібно ріжемо і смажимо на олії, до злегка золотистого кольору, охолоджуємо.
На лист намазуємо фарш.
Скручуємо листочок трубочкою, а кінці з двох сторін ховаємо у всередину, а потім обкачуємо в борошні.
Яйця злегка розбиваємо виделкою і обкачуємо в них голубці.
Потім другий раз обкачуємо в борошні.
Смажимо голубці у фритюрі. Готові бажано скласти в каструльку, додати окропу, стільки, щоб на 2/3 покрити голубці і ще трохи протушкувати, тоді голубці буду буквально танути в роті.