Таке блюдо, думаю, багатьом знайоме з детсва. У нас його почали готувати за рецептами від німецьких жителів. Блюдо просте і ситне ... з тушкованої картоплі і дріжджових пампушок. Так як рецепт в ті часи переходив з рук в руки, за його точність я поручитися не можу. Скажу тільки, що це дуже смачно!
Інгредієнти:
Тепла вода (тісто)
1 ст.
Живі дріжджі
15 гр.
Оливкова олія
2 ст.л.
Сіль
1 ч.л.
Цукор
1 ст.л.
Борошно пшеничне
400-450 гр.
Картопля
400 гр.
Морква
2-3 шт.
Лук порей
1 стебло
Солодкий перець
За смаком
Курячі сердечка
300 гр.
Сіль, лавровий лист, спеції
За смаком
Вершкове масло + трохи оливкового
10 гр. + 2 ст.л.
Приготування:
Приготувати дріжджове тісто, дати добре підійти.
Тісто разедліть на рівні шматочки. Кожен шматочок скачати в невеликій джгут і зав'язати вузлик.
-
Вузлики укласти в глибоку сковроду з оливковою олією і розтопленим вершковим.
Налити 0,5 ст. гарячої води, накрити кришкою і залишити готуватися хвилин 7-10. до випаровування рідини. Штрудлі потримати ще на вогні, щоб внизу кожного утворилася рум'яна кірочка.
За час поки підходило тісто готуємо тушкована картопля з курячими сердечками. Сердечка нарізати дрібно, прибравши всі жорсткі ділянки м'яса.
Трохи загасити в каструлі де готуватиметься картоплю.
Додати картоплю, нарізану крупно.
І всі нарізані овочі.
Залити водою (2 л.) Або м'ясним бульйоном. Посолити, додати спеції і лавровий лист. Накрити кришкою і тушть до готовності овочів. За 5 хв. до закінчення варіння викласти на поверхню картоплі готові штрудлі.
Смачного!
Приготування:
Приготувати дріжджове тісто, дати добре підійти.
Тісто разедліть на рівні шматочки. Кожен шматочок скачати в невеликій джгут і зав'язати вузлик.
-
Вузлики укласти в глибоку сковроду з оливковою олією і розтопленим вершковим.
Налити 0,5 ст. гарячої води, накрити кришкою і залишити готуватися хвилин 7-10. до випаровування рідини. Штрудлі потримати ще на вогні, щоб внизу кожного утворилася рум'яна кірочка.
За час поки підходило тісто готуємо тушкована картопля з курячими сердечками. Сердечка нарізати дрібно, прибравши всі жорсткі ділянки м'яса.
Трохи загасити в каструлі де готуватиметься картоплю.
Додати картоплю, нарізану крупно.
І всі нарізані овочі.
Залити водою (2 л.) Або м'ясним бульйоном. Посолити, додати спеції і лавровий лист. Накрити кришкою і тушть до готовності овочів. За 5 хв. до закінчення варіння викласти на поверхню картоплі готові штрудлі.