Рисовий пиріг з начинкою з фаршу і грибів. Схожий рецепт був не так давно виставлений нашим блогером barska. За що хочу подякувати! Я приготувала з деякими змінами до смаку, так сказати ..
Інгредієнти:
Рис Басматі
300 гр.
Яловичий фарш
400 гр.
Свіжі шампіньйони
5-7 шт.
Томат, ріпчасту цибулю
По половині
Оливкова олія
3 ст.л.
Куряче яйце
2 шт.
Сир твердих сортів
20-30 гр.
Сіль, чорний перець, куркума
За смаком
Приготування:
Рис відварити до готовності.
Потім вибити парочку яєць і добре розмішати.
Посолити за смаком і додати спеції. З спецій я вибрала куркуму .. через яскравого кольору. Нехай рис придбає трохи кольору!
Нарізати на кубики половинки томата і ріпчастої цибулі.
У сковроде на оливковій олії обсмажити кубики томата і ріпчасту цибулю, потім додати нарізані дрібно гриби. Накрити кришкою і залишити згасити хвилин 5-8.
Додати фарш, розім'яти його добре, щоб не було грудочок. Додати сіль і спеції за смаком. Залишити згасити 10 хв.
Для приготування пирога я скористалася рознімної формою. Дно форми викласти листом пекарської папери. Викласти відварений рис, прим'яв його так щоб вийшло дно і бортики.
Потім викласти м'ясний шар.
Накрити шаром рису, посипати тертим сиром і поставити в розігріту духовку на 30 хв. при 180 гр.
Акуратно зняти кільце форми, витягнути папір і викласти пиріг на велику тарілку.
Пиріг добре тримає форму і ріжеться на шматочки.
До пирога добре подати легкий овочевий салатик. Смачного!
Приготування:
Рис відварити до готовності.
Потім вибити парочку яєць і добре розмішати.
Посолити за смаком і додати спеції. З спецій я вибрала куркуму .. через яскравого кольору. Нехай рис придбає трохи кольору!
Нарізати на кубики половинки томата і ріпчастої цибулі.
У сковроде на оливковій олії обсмажити кубики томата і ріпчасту цибулю, потім додати нарізані дрібно гриби. Накрити кришкою і залишити згасити хвилин 5-8.
Додати фарш, розім'яти його добре, щоб не було грудочок. Додати сіль і спеції за смаком. Залишити згасити 10 хв.
Для приготування пирога я скористалася рознімної формою. Дно форми викласти листом пекарської папери. Викласти відварений рис, прим'яв його так щоб вийшло дно і бортики.
Потім викласти м'ясний шар.
Накрити шаром рису, посипати тертим сиром і поставити в розігріту духовку на 30 хв. при 180 гр.
Акуратно зняти кільце форми, витягнути папір і викласти пиріг на велику тарілку.
Пиріг добре тримає форму і ріжеться на шматочки.
До пирога добре подати легкий овочевий салатик. Смачного!